Esittely

Olen valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopiston Eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2005. Vuodesta 2004 alkaen olen tehnyt kunnaneläinlääkärin sijaisuuksia ympäri Suomea, hoitaen hevosia, tuotantoeläimiä sekä pieneläimiä. Syksystä 2007 kevääseen 2010 toimin vakivirassa Joutsenon kaupungineläinlääkärinä. Kesän 2010 alussa aloitin Hyvinkään II kaupungineläinlääkärinä. Toimenkuvaani kuuluu ainoastaan praktiikka eli potilastyö.

Eläinlääkärinä koen olevani todellinen sekapraktikko. Työviikkooni mahtuu pieneläinten hoitamisen lisäksi säännöllisesti lehmien ja hevosten parissa työskentelyä. Virkavelvollisuuksiini kuuluu myös kiireisten sairastapausten hoitaminen sekä päivystäminen. Äkilliset sairastapaukset voivatkin sekoittaa päivän ajanvaraukset kertaheitolla. Varsinkin lehmien ja hevosten kanssa touhuaminen on minulle erityisesti mieleen, ja olenkin jatkokouluttautunut ahkerasti mm. lehmien ennaltaehkäisevän terveydenhuollon, hevosten hampaidenhoidon ja tammojen keinosiemennyksen saralla.

Rakas harrastukseni on hevoset, ja olenkin ratsastanut koko ikäni. Esteratsastuksen lisäksi harrastuksiini kuuluu myös pienimuotoinen ratsuhevoskasvatus. Tällä hetkellä laumaani kuuluu neljä omaa FWB-kasvattia sekä yksi "vieras" FWB-ratsu. Lisäksi olen ollut mukana pienellä osuudella ravihevoskimpassa. Hevosten ohella vähäisestä vapaa-ajastani kilpailevat shetlanninlammaskoirat Zombie ja Madde, kissat Alma ja Turo sekä marsut Boris ja Säde.

Joskus tuntuu, että tarvitsen myös aikaa ilman eläimiä. Tällöin vaihdan hevoset toisenlaisiin hevosvoimiin, ja minut saattaakin löytää perheemme silmäterän, vuoden 1965 Ford Mustangin, ratista...